در بخش دوم از مقالاتی که با عنوان ” اطلاعات را با چه دستگاههایی در مغزمان مدیریت کنیم؟”، در این مقاله، به سراغ دومین دستگاه مغز رفتیم که عبارت است از “مخزن مغز”.
منظور از “مخزن مغز”، حافظه کوتاهمدت مغز ماست. DLPFC که در PFC مغزواقع است، مسئول انجام این وظیفه مهم است.
این بخش را میتوان به ظرفی تشبیه کرد که محدودیتهای ظرفیتی بالایی دارد. چون این بخش در PFC واقع است، میدانید که منظورمان از این محدودیت چیست. اگر احیاناً نمیدانید، مقاله “بخش کوچک با محدودیتهایی بزرگ” که قبلاً منتشر کردیم را حتماً ملاحظه کنید تا ببینید چه چیزعجیبی دقیقاً پشت پیشانی شما واقع شده، چکار میکند و چه محدودیتهایی دارد.
خب برگردیم به موضوع اصلی. “مخزن مغز”.
در چنین شرایطی، چاره آن است که از فیلتر مناسبی استفاده کنید که هر آن چیز که شنیده میشود یا دیده میشود یا به نوعی حس میشود، به مغز وارد نشود.
خب ببینیم چه روشهایی برای این کار وجود دارد.
روش واکنشی
روش اول بطور خلاصه میگوید که هنگامیکه اطلاعات (به هر شکل آن نظیر صوتی، تصویری و …)، قصد ورود به مغزتان را داشت، از ورود آن جلوگیری کنید. دقت کردهاید بعضی اوقات وقتی در فکری فرو میرویم و همزمان دقایق زیادی به تلویزیون روبرویمان چشم دوختهایم، عملاً اطلاعاتی ازتلویزیون وارد مغز ما نشده است؟ در اینجا از این روش استفاده کردهایم؛ یعنی واکنش نشان دادن بهنگام دریافت یک محرک بیرونی. توانایی ما در اعمال چنین فیلتری، بسته به قدرت تمرکز و اهمیت موضوعی دارد که به آن مشغولیم. اما روش دوم.
روش پیشگیرانه
این روش، تا حدودی نیازمند تمرین است. بعنوان مثال شما با خودتان عهد میکنید که به صدای دریافت اس ام اس از موبایلتان واکنش نشان ندهید. همانگونه که متوجه شدید، عملاً در این روش، مغز منتظر رویدادی نیست که بعد از آن واکنش نشان دهد؛ بلکه شما از قبل این آمادگی را در خود ایجاد کردهاید که بعنوان مثال، هر وقت صحنه تصادفی در محل دیدید، توجه نکنید و از محل سانحه دور شوید و نگذارید جزئیات حادثه (که میتواند دلخراش باشد)، ذهن شما را درگیر کند. این روش، نیازمند ایجاد یک نظم ذهنی و انضباط شخصی است. در اینجا باید برای خود اصولی مشخص کنیم که هر اطلاعاتی نتواند تعادل فکری ما را بهم بزند تا درموقع وقوع آن موضوع، بتوانیم بصورت خودکار، مغزمان را از هجوم اطلاعات مصون نگه داریم.
ممنویم که با ما همراه بودید. در مقاله بعد، به دستگاه سوم میپردازیم.
ضمناً اولین محصول رونمایی شده در سایت هم با مطالب این مقاله مرتبط است که به علاقهمندان پیشنهاد میکنیم از صفحه این محصول بازدید کنند. نکات جالبی برای رهایی از حس بد حسرت خوردن از کارهای نکرده، سرشلوغی، تمرکز و … در این محصول گفته شده که برایتان جالب خواهد بود. البته مثل همیشه با زبان مغز و در دل داستان.