اطلاعات، اطراف ما را به شدت احاطه کرده که استفاده بهینه از آنها نیازمند کسب مهارتهایی است. دانشمندان مغزی عصبی به این نتیجه رسیدهاند که وجود شش دستگاه برای مدیریت این اطلاعات در مغز ما حیاتی است که میباید تنظیمات آنها را بدانیم و بکار ببریم. بدین منظور سلسله مقالاتی در این خصوص تدوین کرده ایم که در این مقاله، به اولین آنها یعنی بررسی “جاروبرقی مغز” میپردازیم.
وظیفه “جاروبرقی مغز“
وظیفه جاروبرقی مغزمان، جذب اطلاعات است که طبیعتاً جزء لاینفک فرایند تصمیمگیری است. اما هنر ما اینجاست که در تنظیمات این دستگاه مغز، حالت دستگاه را از حالت “عادی” به “ویژه” تغییر دهیم؛ چرا که اگر این کار را نکنیم، این جاروبرقی هر چیز که در مسیرش هست را داخل مغر میکشد.
تنظیمات جاروبرقی مغز
حالت “عادی” به این معنی است که مغز ما در مورد تمام آنچه که باید در طول روز انجام دهیم، واکنش نشان میدهد و جاروبرقی مغز سعی میکند اطلاعات مرتبط با همه آن کارها را دریافت کند.
اما حالت ویژه، یعنی آن چیزی را جذب کنید که دقیقاً مرتبط با کار پیش روی شماست. برای این کار، کافیست که بر اساس اولویتها اطلاعات مورد نیازتان را دریافت کنید. با این تنظیم، شما میتوانید کارآمدتر باشید، اطلاعات بیشتری را مدیریت کنید و وظایف بیشتری را به انجام برسانید. بنابراین، برای استفاده از این روش، بهتر است مطابق این دستورالعمل به پیش رویم.
متناسب با روشهای مغزپسند اولویتبندی، اولویتهای کاریتان را در طول روز مشخص و بر آن مبنا کار خود را آغاز کنید. ممکن است دقیقاً بر اساس اولویتبندی و زمانهای تعیین شده نتوانید کارتان را پیش ببرید. کافی است چند زمان آزاد در طول روز برای خودتان تعریف کنید و در آن زمان، تمام کارهای انرژی بر از PFC مغز را کنار بگذارید. در این زمان، ببینید کارهای لیستتان چطور دارد پیش میرود. آنجاست که کمی میتوانید برنامهتان را بالا و پایین کنید و بر اساس این برنامه، متمرکز شوید بر کاری که دقیقاً پیش روی شماست؛ نه کارهای کل روز. با این کار کنترل جاروبرقی مغزتان را در دست گرفتهاید.
در مقاله بعدی، به سراغ دیگر دستگاه مهم مغز، یعنی “مخزن” میرویم.